RIFF-wandbekleding

RIFF-wandbekleding

RIFF Amsterdam

RIFF insta foto's-01

Vaak zal in kamers met harde materialen (plavuizen, gestucte wanden en plafonds, glas) het geluid te lang heen- en weer blijven kaatsen. Dit heeft storende galm, ook wel echo of hol geluid genoemd, tot gevolg.

Akoestisch

RIFF insta foto's-02

Door het aanbrengen van het juiste soort geluidsabsorberende (geluidsdempende) wandpanelen of plafondpanelen kan de galm gemakkelijk tot het juiste niveau worden teruggebracht.

40 vierkante meter

RIFF insta foto's-03

Uiteindelijk heeft Studio Stoer wel 40 vierkante meter wand oppervlakte mogen bekleden met PET-vilt. Dit was te zien voor en achter de balie, maar ook in de wachtkamer.

PET-Vilt

Hele wanden bekleed met plastic flessen, kan jij het je voorstellen? PET-vilt is een akoestisch materiaal gemaakt van allemaal oude plastic flessen. Leuk voor op kantoor maar nog leuker voor het milieu. Per vierkante meter PET krijgen zo’n 40 tot 70 PET-flessen een nieuw leven.  Voor RIFF Amsterdam hebben wij in totaal 40 vierkante meter PET op wanden toegepast.

Rust in het gebouw.

Bij RIFF werken heel veel mensen te gelijk in 1 ruimte. Daarvoor moesten de akoestische wanden worden aangebracht, geen stemmen meer die weerkaatsen.