Bud Kings Tower

Bud Kings Tower

40 KRATTEN BIER

bud posts met watermerk-01

Wij hebben speciaal voor in de Johan Cruijff Arena 40 kratten bier laten maken. Er worden er 24 gebruikt in de torens voor bieropslag. De overige 16 kratten zijn voor de cateraar. Deze worden gebruikt om lege flessen bier op te halen.

384 FLESSEN BIER

bud posts met watermerk-02

Elke toren heeft ruimte om 16 kratten bier te etaleren. Wel 8 kratten op het trapezium en 8 kratten onderop. Tevens kunnen de kratten dienen voor opslag van lege flessen bier. Op deze manier laat je de bezoek het “werk” doen.

BUD KING TOWER

bud posts met watermerk-03

Voor in de Johan Cruijff Arena zijn er 3 toren geproduceerd.  Deze worden geplaatst in de Business lounges van AFC AJAX. Ze hebben een echte Bud uitstraling en zijn verder een prima ondersteuning van het catering personeel.

ONTWERP FASE.

Als Studio Stoer zijnde lopen wij al enige tijd mee bij elke thuiswedstrijd van AFC AJAX. “Vroeger” stonden er 2 grote schalen met ijs waar 4 kratten bier in gingen. Grote voordeel was dat al het bier koud gehouden werd en voor het grijpen van de bezoekers. Nadeel was dat door het water iedereen met losse etiketten stond, en tegen het einde het bier in een ijskoud bad lag waar je hem uit moest vissen met een natte mouw als gevolg. Wij hebben door middel van dit ontwerp de nadelen willen wegnemen en tevens een mooie eye-catcher willen bouwen.

KOUD HOUDEN VAN BIER.

De grootste uitdaging was het koud houden van bier. Met ijs bereik je al snel je doel, echter was dat de reden waarom wij vonden dat het anders moest. Onder het trapezium waar de flessen op staan zit een opslag bak voor ijs. Het ijs koelt het RVS en zorgt ervoor dat het bier de temperatuur houd die die heeft als het koud uit de koeling komt. Doormiddel van een aftap kraan kunnen we het water in de put laten lopen. Op deze manier kan de zuil overal geplaatst worden zonder water te lekken.